22/11/12

Altes i baixes

El director general de l’editorial Cruïlla, Enric Masllorens, comunica en un correu que la Montse Ingla, directora literària del segell català del grup SM els darrers 14 anys, ha deixat de ‘col·laborar’ amb la casa el passat dia 15. Ell mateix assumeix la direcció literària de forma provisional comptant amb la col·laboració de l’equip d’edició que tants èxits dona a l’editorial. El correu agraeix els serveis prestats a Ingla; de moment, però, l’ex directora no s’ha acomiadat dels autors, si més no de tots.
En un altre correu el crític de jazz i director de la traspassada revista Jaç, Pere Pons, anuncia que pren la direcció artística del Jamboree, el club de la Plaça Reial i màxim referent del jazz a Barcelona. Pons, autor d’un valuós llibre injustament inèdit sobre la història d’aquest club, substitueix a Pierre Bèchet al front de la mítica sala del grup Mas i Mas. Compaginarà la feina amb la direcció de ‘L’home del jazz’ (Ràdio 4 dissabtes 20h), un dels escassos programes de ràdio sobre aquesta música.
Un rumor sobre el pròxim tancament de Duomo, l’editorial italià establert a Gràcia fa uns anys per la seva versió en castellà, és immediatament desmentit per la responsable de comunicació: ‘els rumors no són certs’. I per demostrar-ho envia les darreres i potents novetats del segell: ‘El atlas de les nubes’, de David Mitchell i de la que ja hi ha peli amb Tom Hanks, Hugh Granbt i Susan Sarandon (sic!), les colpidores i sentimentals ‘Lo que muere en verano’, de Tom, Wright i ‘Buda en el ático’, de Julie Otsuka, un trhiller d’espionatge a la convulsa Europa de primers del XX, ‘Esperando el alba’, del multuipremiat William Boyd i uns quants més que ja no em caben. Efectivament, de tancar res.