12/10/11

Batibull a palau

La reestructuració del Departament de Cultura té la casa submergida en un embolic. I, com sol passar, a cada bugada s’hi perd un llençol.
La creació, dins l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC), de dos ens que gestionaran les subvencions i el patrimoni, no només donarà més poder a Fèlix Riera (a la casa ja es parla dels tres consellers de Cultura. Qui és el tercer?), sinó que se li adjudicarà més espai. Descartat un local al Raval perquè no vol ser lluny del Palau Marc, la setmana passada va anar a mirar l’edifici del passatge de la Banca on ara hi ha Política Lingüística. El que passa és que no va avisar els inquilins actuals, a qui no els va fer gota de gràcia trobar-se’l pels passadissos inspeccionant l’heretat. A dia d’avui es diu que l’Institut s’instal·larà allà i Política Lingüística a l’horrorós edifici de Santa Madrona.
Enmig de tot l’enrenou de canvis i, encara, de nomenaments penjats, hi ha algun alt càrrec que dóna per fet sense discreció que el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, té els dies comptats. Insòlit si es té en consideració que ha estat ell qui fa pocs mesos ha desencallat, des del consens i l’entesa entre el Conseller i el sector, el futur negre que pintava per a la ILLC amb la Llei Òmnibus. O sigui que no se sap si el rumor és una gallejada o va de veres. Si és una bravatejada, sisplau, que algú pari els peus als bocamolls; no fan cap bé al Departament en aquests moments tan difícils. El que és cert és que Izquierdo fa mesos que no es reuneix amb cap dels càrrecs de la casa dels quals penja la Institució.
I a més desànim laboral, ‘no’ a tot, i la sensació general que, un cop més, Cultura no interessa al Govern.