Dilluns la llibreria 22 va fer 30 anys de vida, un immens motiu d’alegria en mig de constants grinyols de persianes que baixen. Contràriament al que fan els supermercats i altres pintorescos llocs on hom pot comprar llibres, tot i que pocs en català, els gironins no fan cap espectacle per celebrar-ho, prou en tenen amb continuar vius, amb salut i amb seguir promovent el prestigiós Premi Just Manel Casero de novel•la curta, que es falla dijous vinent per vint-i-vuitena vegada. Això si, durant un parell de dies, han regalat un llibre a tothom qui n’ha comprat un altre. Seria raonable i bo que els consellers de Cultura, Comerç i la presidenta del Gremi de Llibreters, anessin del bracet a felicitar personalment en Guillem Terribas a la porta de l’establiment i aprofitessin per fer les paus entre tots.
I si ni així ens en sortim, sembla ens queda la possibilitat de regalar directament els llibres a través d’un mega-boockcrossing com el que han fet Care Santos i Francesc Miralles a una trentena de bars de Barcelona i Madrid per promocionar el llibre fet a quatre mans, ‘El millor lloc del món és aquí’ (Amsterdam), o escriure directament en japonès, que és el que farà la Sílvia Soler per poc que la versió nipona de ‘39+1’ (Reitaku University press) funcioni.
I com que llegir sempre està en crisi, quan n’hi ha una de general ja ni afecta. Mireu sinó; en ple crack va el crític Diego Giménez i s’embarca a dirigir ‘Revista de Letras’, www.revistadeletras.net, una nova plataforma digital de difusió del llibre que edita Lladó Comunicació, i els de l’exquisida editorial de viatges Ecos Travel publiquen belles guies sobre Lisboa i Marràqueix. Ofegueu la crisi amb llibres.
1 comentari:
I si per Sant Joan féssim una gran foguera a la Plaça de Sant Jaume, creméssim l'excedent de llibres i de pas la Gene i l'Ajunta.
Amb diables i correfoc. Visca la cultura popular catalana!!!!
Publica un comentari a l'entrada