1/8/08

ÚLTIMES NOTICIES

Per fi la cèlebre Parida de l’Andreu Martín, ha trobat versió radiofònica, de moment és a l’estiu i a Ràdio 4. Mentre el pare de la criatura no para de rebre adhesions incondicionals dels seus corresponsals, que volen seguir reben la Parida per correu cada matí per sempre més, així ho preguntava ell en una mena de referèndum ignoro si legal o no, l’editorial Bromera anuncia que Wendy, el personatge amb el que l’autor va guanyar el premi Bancaixa de literatura juvenil amb ‘La nit que Wendy va aprendre a volar’ tindrà continuïtat ben al febrer amb ‘Wendy ataca’. Del primer lliurament d’aquesta heroïna se n’han venut deu mil exemplars, ha estat traduïda al castellà i al gallec i l’autor ha rebut del conseller d’Interior de la Generalitat la medalla de bronze amb distintiu blau al mèrit policial per fer a protagonista del relat una mossa d’esquadra. Quines coses que fa la poli d’avui en dia, no trobeu?
També Bromera anuncia per Nadal el debut literari de Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas, que segueix així l’estela de Joan Miquel Oliver, d’Antònia Font, que va publicar ‘El misteri de l’amor’ (Empúries). El llibre és un conjunt de relats encara sense títol.
Entre viatge i viatge a al Xina Ernest Folch (Ara) ha contractat un llibre que portarà cua segur, o sigui, que es vendrà i se’n parlarà: Apàtrides, incultes i (a vegades) analfabets. La crisi de l’educació a Catalunya’, de Patrícia Gabancho. SI l’any passat ho va fer amb la llengua, i amb gran èxit, ara la periodista s’atreveix a posar per escrit el que molts pensen des de fa temps; que Catalunya te un problema que es diu educació, i que no hi ha ni llei ni tres per cent que ho arregli. Tanquem per vacances.

Publicat al Suplement Tendències de El Mundo de Catalunya