31/8/08

EL GUSTAV I LA CAMPANYA

Paradoxes americanes. L’arribada del Gustav coincidint amb la convenció republicana fa que un huracà entri en campanya electoral en una curiosa paradoxa meéto-política. Als EE UU tot és possible.
Si no hi ha destrosses greus com amb el Katrina, els republicans ho podran aprofitar per maquillar un dels desastres més clamorosos de la seva administració. Passi el que passi, l’anunci de que Bush no anirà a Minessota per quedar-se al comandament de la crisi segur que ha fet respirar McCain, que el que menys vol és quedar retratat com l’hereu Riera; hipòtesi principal de la campanya dels demòcrates. La pia governadora d’Alaska deu estar resant perquè el Gustav passi pel Mississipí, i mira que els agradaria als d’Obama fer un spot amb president i candidat republicans abraçant-se.
Política al marge, les autoritats dels estats del sud, castigats cruelment pel Katrina fa tres anys i amenaçats ara, tant els fa McCain com Obama; no se’n refien de les actuacions que ha fet l’administració federal, que durant anys i panys ha tingut aquella zona abandonada i, com que saben que sempre bufa sobre ventat, evacuen.

Dit a El Món a RAC 1 el 01.09.08