18/8/08

IMPUNITAT NUCLEAR

22 milions d’euros són molt o són molt poc, depèn de qui els hagi de pagar. Per a vostès i per a mi són tant que aniríem a la presó per morosos, ara, per als amos de la central d’Ascó són quatre rals al costat del benefici que els reporta la seva explotació. O sigui, que tot i la sanció, arribat el cas i sospesats pros i contres, crec que no dubtaran ni un instant a repetir l’actuació negligent que va provocar les fuites i, el que és realment greu, a amagar-ho a les autoritats. És el que te ser un poder fàctic, fas el que vols i que els poder públics s’hi posin fulles (fulles mortes per la radiació, és clar).
Això no és cap novetat, és clar, el que és sorprenent és que aquests poders públics, ara que tenien la paella pel mànec, s’hagin arrugat i hagin limitat la seva actuació a una simple sanció econòmica, i recalco simple.
El que ha fet la central d’Ascó és un autèntic atemptat a la seguretat pública. N’hi ha a qui, per menys, el fiscal els demana anys i panys de presó. Pels d’Ascó, per contra, ni una mala querella criminal.
Quan torni a néixer me dedicaré a les nuclears, com a energia no se si és segura, però com a negoci és rodó.

Dit a El Món a RAC 1 el 19.08.08