25/8/08

ARA CORREM-HI TOTS

No cal ser delegat de la Generalitat per saber que les nuclears fan el que els dona la gana; mireu si no qui són els seus propietaris, Endesa, Unión Fenosa i Iberdrola, i ja em direu si no estan acostumats a torejar-se governs, opinió i ciutadans de manera pública i notòria.
El que passa era és que, com que en poques setmanes hi ha hagut pana a tres centrals (Ascó, Cofrents i Vandellòs), i hi ha psicosi general de que tot peta, el Consell de Seguretat Nuclerar ha decidit avançar la reunió amb els del poder nuclear que tenia prevista per a finals d’any, per a finals de setembre i així tots ens quedem més tranquils, i enganyats, és clar.
Creure i voler fer creure que per avançar un encontre tres mesos la seguretat de les nuclears millorarà és d’una candidesa infantil. Creure i voler fer creure que unes anàlisis radiològiques més exhaustives mostraran la veritat dels nivells de contaminació de les zones pròximes a les centrals és voler fer passar amb raons una ciutadania que, sense manifestar-se radicalment contrària a l’energia nuclear, si no seria més curosa en el consum, si que vol que sigui tot el segura possible i ara, al nostre país, no ho és.

Dit a El Món a RAC 1 el 26.08.08