22/6/07

TEMPORADA D’ESTIU

Ara que la majoria de mortals estem pensant en fer vacances, les editorials, enlloc d’aturar màquines, les acceleren. Amb les primeres calors tots els segells posen a la venda un seguit de llibres amb la secreta il·lusió que es converteixin en ‘el llibre de l’estiu’, és a dir, el best-seller de l’època de l’any on tothom diu que llegirà més perquè te més temps, però que, un cop comprat el volum, sol quedar-se mort de fàstic a la bossa de platja. Els valencians de Bromera diuen que: ‘la innocència és l’amagatall perfecte del crim’, frase que atribueixen a un tal Benjamin Black, però qui és el tal senyor negre? Doncs John Banville en versió policíaca. ‘El secret de Christine Falls’ és un ‘thriller elevat a la màxima categoria’, segons asseguren els editors que ja tenen al catàleg l’anterior èxit de Banville, ‘El mar’’.
El grup 62 juga fort la cosa estiuenca; a més, estrenen Labutxaca, que regala un iPot per la compra de vuit llibres. Si això no és un argument per passar per la llibreria ja m’explicareu. I si aneu de vacances, o no, amb els Ferrocarrils de la Generalitat, encara notareu més la presència dels llibres de 62, doncs han firmat un conveni per promoure la lectura al tren, bona cosa vist com de llargs poden arribar avui a ser els viatges de rodalies.
I Empúries presenta un cartell amb primeres figures del segell. ‘Els taxistes del tsar’, del nord català Joan Daniel Bezsonoff, i ‘Certituds immediates’, obra pòstuma i molt esperada de Miquel Bauça, La temporada alta ja és aquí.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya