13/4/07

GRANS IDEES EDITORIALS

El bloc de Pere Brunet (Mercè Sarrias), On vols anar a parar? (Llucià Ferrer), L’entrenadora personal (Neus Ayuso), Que pensa Antoni Bassas, Caçadors de paraules, La república de Guerrilla, Com anava dient (Andreu Buenafuente), El llibre mediàtic de Polònia, No em ratllis, Rastres de sàndal (A.S.Pont Asha Miró), Pregunta-ho a la Supernanny, T’ha tocat la grossa (Sílvia Tarragona), Escola de pares, Caçadors de bolets. La cuina, Bon vent (Xavier Grasset) i S’ha escrit un llibre (història de TV3 de Darío Porras) són alguns dels llibres de Sant Jordi per quina publicació els editors (es) i directors (es) literaris (ies) de les editorials catalanes no han hagut ni de pensar. Tele i ràdio els donen autor, tema, text, vendes i, si s’ho munten de simpàtics, publicitat i tot. Se’ls guanyen bé, trobo.
Aquestes són les grans propostes editorials per la propera diada de Sant Jordi. Amb aquesta perspectiva tant atraient és per quedar-se a casa llegint Lo Gaiter del Llobregat de penitència. Tampoc no m’estranya que els joves abominin de la lectura.
Per això, conjuntament amb l’amic Sergio Vila San Juan de la Vanguàrdia, insistim en la campanya per traslladar les novetats literàries a la rentrée tardoral, com als criticats països de nord enllà on la gent llegeix, i deixar-nos de poncelles de Sant Jordi. Però si heu de comprar un llibre per un estúpid compromís, aquí van dues propostes serioses: Entre una Espanya i l‘altra (J.A. Duran Lleida) o Por qué los hombres se duermen después de darse un revolcón?

Publicat al suplement 'Tendències' de El Mundo de Catalunya

1 comentari:

Albert Calls ha dit...

Els llibre que es publiquen i es venen només són un reflex de com som els catalans. I encara hi ha qui aspira a ser independent...!