30/4/16

Dia Internacional del jazz

El dissabte 30 d'abril és el Dia Internacional del Jazz, proclamat per la UNESCO l'any 2011.
A can Vallerià ens agrada molt el jazz. És una forma d'expressió musical molt lliure, trenca barreres culturals, socials i de sexe i incorpora a la modernitat les músiques tradicionals. El jazz és un autèntic estímul per al diàleg intercultural.
Per haver-hi nascut el gran Duke Ellington, Washington és la ciutat on es commemora oficialment aquest any, però a can Vallerià també volem celebrar la diada amb els nostres amics.
Per això Quaderns de la Font del Cargol edita un díptic digital multimèdia que us podeu decarregar PICANT AQUÍ, i que inclou un quadre de la sèrie Faristol de l'artista Joan Pasqual, i un enregistrament original i inèdit del Pol Prats trio.
Gaudiu del jazz i, com deia el gran crític musical Juan Claudio Cifuentes: "sigueu bons".

Joan Pasqual
Piano (sèrie Faristol), Joan Pasqual
Acrílic amb pigments naturals
Barcelona 1953. Estudis de dibuix i pintura a la secció de Belles Arts del Museu de Badalona.
Pintura a l’Escola Da Vinci de Barcelona.
Membre fundador de l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt.
Membre de la Cooperativa d’Artistes Raccolto de Milà.
Exposa la seva obra a Catalunya i a diferents països d’Europa.
  
I'll be seeing you, Pol Prats trio
Tema compost per Sammy Fain
Barcelona 1983. Estua saxo al Conservatori Nacional d'Andorra,  Petit Taller de Músics, Taller de Musics i cursa el grau superior al Conservatori del Liceu. És professor a l’Escola de Blues de BCN.
Ha participat en projectes com Ivanow Jazz Group, Down Home, Alcohol Fino, Shantytown, Big Yuyu, Chino & Big Bet, Divinas. i acompanyant artistes com Steve Lucky, Ray Gelato, Dani Nel·lo, Drew Davis , Shine, Lluís Coloma, Myriam Svanson o Dani Pérez
Lidera el Pol Prats Quartet, Atomic Swing Five, KC Octet, Dexter Legacy i Rukumbines, i forma part de la Barcelona Big Blues Band, Chino & Big Bet plus Sax Attack o l'Enma
Fernández Band.

I'll be seeing you
Sammy Fain

Si algo me hubiera gustado es ser lo bastante músico como para dominar la técnica de un instrumento de jazz y lanzarme a improvisar a la manera de un Charlie Parker.
Julio Cortázar

Pol Prats trio
Pol Prats - Saxo Tenor
Marc Masagué - Guitarra
Aleix Oliveres - Contrabaix

(Piqueu damunt l'enllaç per escoltar-ho)

Enregistrat a Home Studio Marc Masagué
La Floresta, Desembre 2014