5/2/15

Festes del regidor

La tradicional festa-trobada entre organitzadors, premsa, autors, editors i col·laboradors del BCNegra que es fa tal dia com avui al vespre ha canviat de model. En lloc de ser un senzill sopar fred servit per un càtering, es fa al 7 Portes, com fan els senyors de Barcelona. Deu ser part de l'augment del pressupost del festival. Al tinent d'alcalde de cultura, Jaume Ciurana, no li devia agradar el model anterior, els darrers anys ni tan sols hi va anar.
El problema és que a la Capella hi cabia tothom, no hi havia restriccions, i ara al restaurant dels Porxos d'en Xifré si, i els acompanyants han quedat eliminats de la convocatòria. 'Aquest any la invitació és individual i cal inscripció prèvia per a confeccionar la llista de convidats', diu el correu de l'organització. Una forma de seleccionar. Si tenim present que tots les moderadors i autors locals participen al BCNegra gratis et amore, i que aquesta col·laboració massiva ha estat històricament una de les claus de l'èxit de la cita, escatimar-los l'amic o la parella ho trobo d'un gasiu quasi negre. Ves si l'any vinent no trobaran tanta gent disposada a perdre mitja tarda moderant una taula a canvi de res. Tot, i tothom, te un preu.
Que el festival te uns protagonistes principals, institucionals i de direcció, ningú no ho nega; però restringir un acte que ha de ser d'agraïment a tothom qui hi col·labora, com es fa aquest vespre, ratlla el mesquí. És com convocar la roda de premsa sense ni tan sols comunicar-ho a altres entitats participants, que alguna cosa hi posen per què el BCNegra rutlli. Però ja se sap que a les festes dels polítics no tothom hi és convidat. Ara, que ningú no pateixi, de sopar a tothom li'n donen a casa seva.