25/8/09

MILEURISME I FILANTROPIA

Al pas que anem mai no hi haurà cap català a la llista dels rics més filantrops del món, en tot cas hauran de ser beneficiaris de la generositat dels Gates, Soros i companyia.
Que Catalunya sigui la tercera comunitat amb menys mileuristes no m’impressiona, també Girona és la tercera ciutat més cara de l’estat i Barcelona de les més pijes del món. Que es pot fer, doncs, per resoldre la situació de tanta gent ben formada professionalment i intel•lectual però que cobra quatre rals que no donen ni pel lloguer? Doncs sentint-ho molt, jo els recomano que vagin a viure a Àvila o Vigo, les ciutats més barates de l’estat, o a Extremadura, la comunitat amb més mileuristes, però la més barata i de llarg. I amb sort, com que tenen 68 funcionaris per cada mil habitants mentre que aquí només en tenim 38, potser aconseguiran una feina pública.
No és una ‘boutade’ això que dic. Se de gent que ja ho ha fet. Ara, si deixem que els millors cervells marxin del país per poder viure dignament, ja els podem regalar l’estatut al Constitucional, perquè com a país no valdrem res.

Dit a El Món a RAC 1 el 26.08.09