30/12/16

Sauna del llibre

En una demostració d'inconsciència, l'ajuntament de Barcelona pretén que la pròxima edició de la Setmana del llibre en català comenci el 31 d'agost i acabi l'11 de setembre. Es veu que les llambordes de la plaça de la Catedral han de descansar uns dies abans d'instal·lar-hi la parada de les festes de la Mercè. Caram, que delicades.
No és una decisió de l'àrea de cultura; aquí en Colboni no hi pinta res, es veu. És decisió del districte de Ciutat Vella, responsabilitat de Gala Pin. A Barcelona els districtes són com a soviets, els seus totpoderosos gerents els caps del Presídium, i així el tinent d'alcalde de cultura no pot decidir sobre afers importants de la seva àrea. Fa anys, quan van estar a la plaça de Catalunya ja va passar una cosa per l'estil, i al final els van deixar estar-s'hi dos anys. De fet, el regidor Jaume Assens, de qui havia penjat cultura, fa un temps ja va advertir públicament als organitzadors que el futur de la Setmana a la plaça de la Catedral dependria del que diguessin els veïns. Sembla que al municipi la Setmana del Llibre en Català li fa nosa. Per què? És d'esperar que s'imposi la raó i la Setmana vagi del 7 al 17 de setembre. No en tenen prou amb 5 dies de descans les llambordes? Hi ha gent que no els fa de vacances.
Si a l'edició d'enguany, que va començar el 2 de setembre, ja ens vam ofegar de calor, fet que va fer minvar els visitants del primer cap de setmana segons van reconèixer tots els expositors; aquest any potser que, en lloc d'escenari, hi instal·lin una piscina. I en lloc de presentar-hi llibres que contractin un animador d'hotel. I posats a fer que li canviïn el nom pel de Sauna del llibre en català.