20/11/14

Casa Anita 10

Fa deu anys l'Oblit Baseiria, una de les millors editores dels darrers anys, se'n va afartar de suportar controllers engominats, va deixar Columna i va obrir una petita llibreria infantil a Gràcia. No es va complicar la vida; li va posar Casa Anita, que era el nom de la merceria que ocupava abans el local del carrer de Santa Eugènia. Era la tardor de 2004. Dissabte va fer una festa per celebrar els deu anys de la llibreria, una de les pioneres de la florida llibretera d'aquest autèntic barri de les lletres de BCN. Ben aviat una cosa va portar a l'altra, i l'Oblit va parar atenció als il·lustradors fins convertir-los en un dels eixos de l'establiment i atorgant-los protagonisme a la diada de Sant Jordi. La seva parada al pla de Salmerón és referència per al sector i per a altres llibreters del barri.
Fa uns anys Casa Anita es va traslladar al carrer de Vic, entre la placeta de Sant Miquel i la Travessera. Amb més espai, i sobretot amb un magnífic jardí, Casa Anita és ja molt més que una llibreria. S'hi fan presentacions, tallers per la canalla, cursos de tota mena i fins i tot sopars de veïns per festa major. La modesta llibreria infantil ha esdevingut un centre d'agitació cultural, això si, sense perdre la idea fundacional ni l'essència personal de la seva propietària: una manera de fer propera, amable, intel·ligent i sense complexos de cap mena; un estil de llibreria que queda ben clar en el logo: una cadira de boga envoltada de llibres.
Casa Anita va obrir quan es deia que les grans superfícies es menjarien les petites llibreries. Ara de les grans n'hi ha que han tancat i l'Oblit festeja el desè aniversari amb nous projectes. El lector vol prescripció, proximitat i complicitat.

1 comentari:

Encanto ha dit...

Hem de felicitar a Casa Anita per aquest 10è aniversari, tot i que jo ho haig de reconèixer, moltes he anat una vegada, i per què la meva germana bibliotecària d'infants em va portar.