18/1/17

Ja és a les llibreries Tros, una novel·la negra diferent; erma com el secà i aspra com la condició humana


Va guanyar el XXVè Premi Ferran Canyameres

La terra humanitza, el contacte amb la gent embruteix No hi ha res que decanti la balança en favor de les persones, creu en Joan, un vell xaruc, vidu i malcarat. El Pepe ha tornat al poble pel seu pare, vell i sol en morir-se la mare. Però també per amagar-se del seu fracàs a ciutat i d'algú que el busca per què li torni el que és seu. I Alcastrer, un no lloc en mig del secà, quatre cases i un centenar d'ànimes sense inquietuds, un poble d'on no es pot ni fugir, no és el millor indret per a una vida rica i plena. I a més hi ha els robatoris, i les patrulles que fan els pagesos a les nits per vigilar les finques. I la boira glaçada que cobreix el país com una flassada que asfixia: massa ànsia per a tant poques sortides. I ni en Joan ni el Pepe no han acomplert mai cap dels seus anhels. Per això topen.

Tasta un fragment de Tros AQUÍ
Compra Tros AQUÍ"És el creador de l'autèntic NOIR pancatalà: barreja de 'No es país para viejos' de Cormac McArthy, el Truman Capote de 'A sangre fría' i amb dosis del western més sociològic de John Ford, pur i autèntic tex-mex.cat.
Aquest llibre té molt de recorregut. Literàriament és molt bo i cinematogràficament donaria per a una pel·li si fóssim un país normal, cosa però que a aquestes alçades ja és del tot improbable que siguem.
La Catalunya profunda és com som realment, encara que a ciutat tinguem smartphone. No som tan diferents dels personatges de Víctor Català o de Vayreda."
La capsa de galetes Birba amb coca arriba al cor!

Albert Calls
escriptor