15/2/08

COMPRAR I VENDRE

No crec que els responsables de fer funcionar comercialment la industria cultural estiguin d’acord en que la cultura de masses fomenta la irresponsabilitat, que deia l’altre dia a un digital en Jordi Coca. I si no que els ho preguntin al grup editorial mexicà Sexto Piso, que acaba de comprar el 10% de les accions de la Llibreria la Central, amb set establiments a tot l’estat. A veure si canvien el caràcter confús d’alguns dels dependents de les botigues.
Un altre que està en campanya és l’Andreu Martin, que per promoure ‘De tot cor’ (Bromera), premi Alfons el Magnànim, no només ha fet un facsímil de la revista Hola! sinó que, com és habitual darrerament, ha penjat un vídeo clip a You Tube. La iniciativa que va tenir Ara Llibres el passat Sant Jordi de crear un canal de tele per difondre els seus autors, i que va ser pionera a l’estat, està fent fortuna.
El que ven a cabassos sense necessitar vídeos és en Jordi Sierra i Fabra. Entusiasta com sempre i amb detallet rocker inclòs, un pin d’Stratocaster, em va anunciar l’aparició d’una trilogia anomenada ‘Las hijas de las tormentas’ (Edebé) de més de 1000 planes. El primer lliurament es diu ‘El neigma maya’, i és una barreja trepidant entre Indiana Jones i Expediente X. La segona part sortirà a finals d’any i la tercera a primers del 2009. Mentrestant, però, haurà publicat també un relat policíac: ‘Cuatro días de enero’ (Plaza i Janés) i ‘Lágrimas de sangre’, una novel•la sobre la violència de gènere a Alfaguara.
L’Oriol Cendra no dedica a les vendes, ell és un clàssic del Departament de Cultura que ha estat nomenat cap de secretaria del conseller Tresserras, enhorabona a ell i al conseller per la tria.

Publicat al suplement Tendències de El Nundo de Catalunya