25/3/08

L’AIGUA COM A SOSPITA

Un govern està capacitat per fer sempre el que consideri més idoni pels interessos de la majoria dels seus ciutadans: transvasar, dessalar, tancar les aixetes, posar canyeries, tubs de plom o el que sigui; governar és això i és el mandat que ha obtingut del Parlament. Ara bé, el que no pot fer un govern, ni amb l’excusa maldestre de tantejar l’opinió pública vejam d’on bufa el vent i que diuen els mitjans, és amagar la realitat, sembrar la confusió i provocar conflictes territorials, especialment greus en un país tant desequilibrat territorialment com Catalunya, per la possessió d’un bé tant preuat com escàs, com és l’aigua.
Si calia connectar el Segre i el Llobregat per abastir Barcelona ho havien de dir el primer dia que va córrer la brama amb la mateixa claredat amb que ho va dir ahir el conseller Baltasar. Tant ell com Nadal van negar més que sant Pere, que parlant de sequera és un sant autoritzat, i ara són els responsables d’aquesta guerra de l’aigua que s’està desfermant arreu del país, un enfrontament entre la metròpoli i la resta del territori que no fa més que aguditzar els greuges històrics. I mira que n’hi ha.

Dit a El Món a RAC 1 el 26.03.08

3 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

és evident que la precisió conceptual, la capacitat de comunicar les coses complexes i altres coses elementals, brillen per la seva absència en el tandem institucional d'ICV, i és una llàstima.

Saura i Baltasar incomuniquen el projecte interessant d'ICV a base d'una escassa capacitat de pedagogia. Enyorem Salvador Milà. No negaré del tandem saura/baltasar la gran dedicació i el poc lluïment superficial que tenen, però estan en una ona hiperinstitucional que acabarà desconnectant del tot el sentit d'un projecte innovador que defensem uns quans a base d'altes dosis de paciència i imaginació.

Jo aprofito això que comentes, per reflexionar des de la meva posició heterodoxa i d'una persona que relativitza molt el paper dels partits en general. ICV pot ser un revulsiu al sí de la política catalana encarcarada, però el dèficit comunicatiu dels seus liders és altament preocupant. Una mostra aquesta, la darrera baltasarada.

L'assemblea nacional d'ICV de la tardor serà moguda, a diferència dels sainets d'ERC, el que es viu a les bases i a nivell de quadres mitjans, és la necessitat que les renovacions es concretin en aspectes preocupants del projecte: la seva comunicació, la desactivació dels tòpics verd/pintorescos per poder facilitar una alternativa més substancial de l'ecosocialisme en clau socioeconòmica i ideològica, la metodologia organitzativa, etc... i, un canvi de "figures" al servei d'aquestes mancances. Quasi res! Salut, música i lletres (o sigui... dispositius d'enllaç)

Rafael Vallbona ha dit...

Benvolgut Tati,
no es pot dir amb més exactitut, i que consti que el que dius no és una crítica (que sempre és més senzill), és un diagnòstic: falta de comunicació rigorosa, excés de pintoresquisme acolorit i necessitat de renovació dels líders. El problema d'IC és més de fons que no pas les ruqueries personalistes d'ERC, per això IC és capaç d'afrontar-los amb més serietat, però sovint amb ben poca porfundfitat.
I així les coses continuen sempre allà on són, i esllanguin poc a poc.
Gràcies pel comentari

P.D. ahir vaig anar a parlar als estudiants de l'Institut Serra de Marina i, parlant de l'adolscència, inevitablement vas sortir-hi. En Vicenç Gascó n'és testimoni.

Anònim ha dit...

jorrdi

en el debat de la sequera, ens deixem sempre una pobre víctima. El contractista que ja té els tubs per fer la captació del segre. que els va adquirir a indicació dels srs que dirigeixen la política hidràulica i que ja se sap, si vols treballar amb l'administració has de fer coses que no s'han de saber.

hores d'ara te tubs per ´no transvasar aigua i njo sap que fer amb ells.

El que més greu em sap és que ens tractin d'idiotes els polítics. no es podia anunciar els plans que tenien ja que hi havien eleccions i podia canviar l'orientació del vot. Ara es vol transvasar aigua però la paraula està maleïda i usem eufemismes ridículs. És vergonyós.

En fi, podria seguir però no crec que sigui gaire publicable. Si no et sap fgreu preferiria que aquest comentari quedés entre nosaltres.

si vols fer alguna rèplica tens el meu mail

ànim que falta poc per la cursa del marroc

jorrdi