22/5/08

ENS QUEDA LA POESIA

La vinent és la setmana de la lectura a TV 3, i jo que pensava que a la tele pública d’aquí totes les setmanes de l’any havien de servir per fer-nos llegir! De fet, babau com sóc, creia que era un dels objectius fundacionals de la tele catalana. Però es veu que no, que només és una setmana a l’any, i encara quan el Departament de Cultura els empeny.
Per a sobreviure sempre ens quedarà la poesia, que malgrat els negres designis d’algun càrrec municipal, treu el cap cada primavera (i la resta de l’any?) arrencant com sigui algun caler a l’administració, que no són molts, com em recorda amb encert en David Castillo, però que permeten anar traient el ventre de pena. Al Barcelona poesia d’enguany gairebé tots els poetes són nous, com també ho són a ‘Versos de temporada’, el programa que impulsa la Paeria de Lleida, i que complementa amb l’antologia en francès ‘La derniere rose de Marius Torres’, coeditada per l‘Harmattan i l’Institut Municipal d’Acció Cultural. A València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània porta noms més coneguts: Àngels Gregori, Marc Granell, Ramon Guillem i el record de Maria Mercè Marçal. La Garriga continua fins entrat el juny. La poesia no és la follia, és la única possibilitat de cordura enmig del caos sentimental de la vida quotidiana. Potser si en llegíssim més, si les institucions hi dediquessin quatre rals més, i no només en primavera, si els mitjans de comunicació hi paressin més atenció, ves a saber, potser la vida ens aniria millor; que aquí a baix totes les feines són molt sordes, també la d’escriure, desgasten molt i, a voltes, generen incomprensions que, vulguis que no, un vers a temps sempre pot ajudar a resoldre.

Publicat al Suplement Tendències de El Mundo de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

La novel·la que presento dimecres a la Catalònia amb l'ajut de l'amic Matthew Tree va sortir d'un poema. Si tens temps i et ve de gust:
http://www.cossetania.com/mostrar_producte.php?prod=795