3/11/08

L’ESTIGMA DE LA MORT

El barri de can Mas, a Ripollet, va ser edificat de qualsevol manera als anys 60. Situat al límit est de la vila, els habitatges conviuen amb industries. Ara el barri està essent sotmès a una profunda remodelació gràcies al Pla de barris aprovat per la Generalitat l’any passat i dotat amb més de 7 milions d’euros. Un centre d’activitats socials de 1200 metres quadrats i programes enfocats al jovent són alguns dels projectes més importants que s’hi estan fent. Però abans d’endegar aquesta transformació, ja fa anys que l’Institut del barri actua d’element de cohesió juvenil.
Amb el desgraciat homicidi de Maria Dolores, a Ripollet hi ha el temor que el somni de dignitat i progrés que comporten els plans de millora del barri se’n vagin en orris. El tractament públic d’aquesta desgracia pot malmetre el que amb tant d’esforç s’intenta corregir.
La mort d’una veïna del barri i estudiant de l’Insti és un fet dissortat, però que de cap manera es pot usar per marcar amb ferro roent el futur de can Mas i els seus habitants.

Dit a El Món a RAC 1 el 04.11.08

2 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

una visiò diferent del show dels USA la tenim al Submarí Seaview...a veure que en penses...

Alan Smithee ha dit...

VISITA EL CALAIX DE SASTRE DE LA CULTURA INTEMPESTIVA LOCAL...