25/11/08

AL SERVEI DELS CIUTADANS

El més dolorós de la sentència no són els adjectius brutal, salvatge o els adverbis vexació o denigració amb que el tribunal qualifica l’actuació dels agents condemnats, no. El pitjor, el que cou més a vostè i a mi, és quan diu que l’actuació és impròpia d’una policia formada en un estat de dret. Això és el més fotut.
Tothom qui va haver de suportar humiliacions dels cossos policials del franquisme esperava amb anhel l’arribada dels Mossos d’Esquadra, de la policia democràtica i respectuosa i, com deia una cançó burleta de Pi de la Serra, al servei dels ciutadans. Ara, molta d’aquella gent diu que enyora la guàrdia civil, que al menys ‘els picoletos’, com se’ls anomena, arribat el cas eren capaços d’entendre, tenien una certa dimensió humana que els falta als Mossos d’Esquadra.
Em dol terriblement quan sento opinions d’aquestes, però amb sentències així de colpidores no em queda més remei que preguntar a qui correspongui que és el que s’està fent malament en la formació i comandament de la única policia formada en un estat de dret.

Dit a El Món a RAC 1 el 26.11.08