7/12/07

LLIBRES DE LA XINA

M’arriba ‘Héroes’, un relat de Toni de la Torre editat per Ara llibres a la col•lecció Now. Aquest segell no es dedicarà exclusivament a publicar títols en castellà (ja ha publicat, ‘Me voy’, de Pepe Rubianes entre d’altres), sinó que serà la marca internacional de la casa. Què vol dir internacional? Vol dir, per exemple, que ben aviat sortiran els primers títols en xinès, que seran editats des de l’oficina que Critèria, l’empresa mare, te en aquell país. L’Ernest Folch, director d’Ara, fa honor a la tradició familiar i darrerament no para de fer viatges preparant el seu desembarcament en aquell país. De moment seran títols de divulgació universitària, després, ja veurem. Es podran trobar llibres de Now als basars xinesos?
Més idees d’Ara, un llibre pensat per convertir-se en bes-seller de l’amic invisible (sic!) i de l’Audiència Nacional: ‘El rei se’n va a cagar’, un recull de raonaments que justifiquen el ‘desapego’ que molts catalans tenen per la corona. Un tast: ‘Perquè es pren massa al peu de la lletra allò de “viure a cos de rei”.
Dimarts la llibreria ‘Negra y criminal’ va festejar els seus primers cinc anys de vida. Llavors potser eren pocs els que apostaven per una llibreria especialitzada en gènere negre i situada a la Barceloneta, absolutament fora del circuit comercial. Avui, la casa d’en Paco Camarasa i la Montse és l’admiració del gremi i l’ànima i motor de nombroses iniciatives de difusió del gènere policíac arreu del país a més de les jornades ‘Bcnegra’, que es faran de nou entre el 4 i el 9 de febrer. I així li ho va reconèixer el programa ‘Qwerty’, de BTV, donant-li el guardó a la millor llibreria de l’any. Felicitats a ells i a tots els lectors.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya