30/12/07

L’ESGLÉSIA ENTRA EN CAMPANYA

El cardenal de Madrid, l’inefable Rouco Varela, acompanyat per 40 bisbes i milers de seguidors, va entrar ahir en campanya electoral amb un acte, a la inquietant plaça de Colón on oneja la megabandera espanyola que va posar Trillo i que els socialistes no han tret, i amb una posada en escena més pròpia d’altres èpoques.
Lligar el futur del cristianisme amb el d’Espanya, assegurar que la societat espanyola viu una amenaça social per legislacions injustes, afirmar que els poders públics atempten contra la família, o amenaçar amb que ens dirigim cap a la dissolució de la democràcia, tal i com van dir textualment alguns prelats ahir, no només és posar la por al cos sense fonaments, sinó que, en una societat moderna com l’espanyola, és anar contra els més elementals principis que regeixen la convivència.
I total, al peu de l’escenari on es van pronunciar els parlaments, una pancarta deia: “La família cristiana gaudeix de bona salut”. Llavors, per què organitzar un sarau com aquell sinó era per fer un favor al PP?

Dit a el Món a RAc 1 del 31.12.07

4 comentaris:

Anònim ha dit...

bona tarda rafael
A mi tampoc m'agraden certes actituds de la jerarquia de l'església, el Sr Rouco, l'arquebisbe de València i el de Toledo, em recorden aquell capellà de l'escopeta nacional. Tant ells com jo saben que ni la llei del divorci ni l'avortament es derogaran, però es tracta d'afegir llenya al foc. Com a cristià tampoc acabo d'entendre certes actituds, de l'anomenada "progressia". Al cap i a la fi tan uns com els altres a la que et desvies una mica de l'ortodòxia ja se t'acusa d'intranssigent. Tanmateix no acabo d'entendre si des de fa anys des dels sectors més progressistes s'ha afirmat que el matrimoni era una institució caduca i no necessitaven cap paper per segellar el seu compromís, perquè quan van maldades les coses tothom corre a l'advocat i s'escuda amb centenars de papers i vol donar a la seva ex-unió els mateixos efectes d'aquella institució caduca. El que s'havia fet era introduir al codi civil un nou tipus d'unió equiparat al matrimoni i no hi hagués hagut tanta polèmica. En fi, em podria allargar més, però és el teu blog no el meu.

Jorrdi

Rafael Vallbona ha dit...

Jordi, primer de tot agraeixo el teu comentari serè i seriós. Si no em vaig allargar més amb el meu va ser perquè només tinc 60" a RAC 1 per dir el que he de dir, i el que havia de dir feia referència al'acte de Madrid, no a la família, ni als falsos progressistes, ni al codi civil. M'explico, oi?
Jo em reclamo ateu, però sento un profund respecte, admiració i força complicitat amb l'església que està al costat dels que pateixen, dels pobres i dels desafavorits. És clar que això no te res a veure amb Rouco Varela i la seva colla.

Anònim ha dit...

rafael, entenc perfectament el que vas dir, entenc que en un comentari de 60" no es poden dir moltes coses. El meu comentari no era una rèplica al teu, simplement em va donar peu a fer una petita reflexió, a vegades se me'n va la ma a l'hora d'escriure, espero sàpigues disculpar aquest petit vici d'escriure.

jorrdi
jordige@icab.es

Rafael Vallbona ha dit...

Ep, de disculpar res, i menys encara del 'vici' d'escriure. Insisteixo, moltes gràcie sper la teva aportació, aquesta i les que vinguin, t'hi convido.
Salut