8/6/07

PRIMAVERES I TARDORS

Serveixi aquest títol per homenatjar Baltasar Porcel, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, de qui diumenge passat en fèiem panegíric a les pàgines de cultura de El Mundo.
Arreu del país hi ha promotors culturals que no surten als diaris, però que fan una feina tan estimable com els barcelonins, que són més ben tractats pel fet de ser de ciutat. Albert Benzekry és l’impulsor de la Primavera poètica a La Garriga, un festival consolidat després de tres edicions amb activitats de tota mena, de recitals a dj’s, passant per concerts, sopars o presentacions, i que va començar el 20 d’abril i s’acaba demà. El conveni que ha firmat amb la Institució de les Lletres Catalanes garanteix que la continuïtat de la poesia a la Garriga.
Al darrer dels recitals, la poetessa lleidatana exiliada a Torredembarra Dolors Miquel va encendre al públic amb el seu dir a mig camí entre el rap i el garrotin. Des del seu refugi del Tarragonès, on te cura del jardí, Miquel està enllestint dos projectes: una inèdita antologia de poesia medieval adaptada al català modern, que editarà Empúries, i un nou recull poètic, ‘La dona que mirava la tele’, que, de moment no te pressa per editar. La Dolors es reivindica com a entesa en el cas Pantoja, per que veieu.
Però després d’una primavera exultant sempre ve una tardor d’aires tristos. La mort de Josep Vila, director comercial de la distribuïdora l’Arc de Berà, deixa el món editorial català sense un dels seus professionals més estimats i eficaços. El trobarem a faltar.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya