7/7/16

L'estripada. Desentortolligar l'entortolligat

Molta gent dona per fet que la única sortida a la situació política espanyola és un govern de gestió per dos anys que surti d'una abstenció del PSOE i noves eleccions. És pur maquillatge, és clar. Guanyar temps per reorganitzar els partits, buscar nous lideratges capaços de substituir als que s'han cremat amb aquesta repetició electoral, i tornar a fer girar la ruleta de les urnes. Serà una solució plausible?
Potser si que ho serà per al sistema i per als partits, però la política estatal te una agenda massa complexa com per deixar els temes més espinosos ajornats dos anys més.
Ja se que deixar podrir les coses és la tàctica preferida per Rajoy, però al final la podridura fa una pudor que mareja. Pudor de clavegueres, de policies, d'advocats i fiscals de l'estat, de Tribunals... En fi. La llista d'insalubres és llarga.
Per si de cas els recomano que, si poden, s'agafin uns dies de vacances. No ho dic amb sentit turístic, ho dic per salut. Al cap i a la fi l'estiueig es va posar de moda a finals del XIX per una qüestió purament higiènica.
Deien que les ciutats eren molt brutes i contaminades. Fixin-se. O sigui que bon estiu tinguin.

Escolteu l'audio de L'estripada, del Catalunya vespre, a Catalunya Ràdio: