16/2/12

JSF

En Jordi Sierra i Fabra és un dels paios més treballadors que conec. Des dels temps de Disco Express, decidit a guanyar-se la vida escrivint fos com fos, mai no l’he vist defallir ni queixar-se. Vitalista i passional de la literatura, porta ja més de 10 milions de llibres venuts a Espanya tot i l’oblit que sovint pateix per part de certa premsa que sempre posa sota sospita l’èxit d’un escriptor. Però, per damunt de tot, en Jordi és una persona agraïda i generosa amb tothom com poques en aquest gremi. De petit va saber el que era estar sol i no poder demanar consell a ningú per poder dur a terme el seu somni de ser escriptor, i de gran va decidir posar tot el seu esforç en evitar que passi això als joves futurs escriptors. Per això sempre s’ha mostrat obert a rebre i xerrar amb joves amb vocació d’autors o a ser entrevistat per joves periodistes inexperts.
Fruit d’aquest anhel va ser la creació d’una fundació, primer a Medellín i després a Espanya, amb seu a Barcelona, i d’un premi literari per a joves que porta el seu nom. La de Colòmbia fa anys que funciona, i els tallers d’escriptura acullen a joves talents de la literatura. Ara la de Barcelona, ha rebut un fort impuls, donat que l’autor acaba d’adquirir un local per poder instal·lar-hi els tallers d’escriptura. És a Sants, i en aquest moment s’hi està treballant per enllestir-lo.
En Jordi ha invertit el que hisenda li ha deixat dels 360 mil euros del premi Ciudad de Torrevieja, que va guanyar amb ‘Sombras en el tiempo’, en adquirir la que la futura seu de la seva fundació a Barcelona. Ha tallat just, perquè ell serà el darrer guanyador del que era el segon premi més ben dotat de la literatura espanyola, però ha valgut la pena.