20/2/12

Igual que ahir

Que a les manis de febrer del 76 la policia carregués despietadament contra passejants, avis o menors era lògic: vivíem en ple franquisme. Ara, que la policia faci això avui, i que un cap es refereixi a estudiants de secundària (ni un còctel, ni un encaputxat a la vista) com a l’enemic, és impropi d’un estat democràtic i propi d’un funcionari autoritari, belicós i indigne del càrrec.
Per tant, si el ministre de l’interior no vol que li xiulin les orelles recordant-li de qui és el carrer, ha de destituir fulminantment el tal Pedro Moreno, cap superior de la poli a València, i de passada suggerir un recanvi per a la delegada del govern la inefable Paula Sánchez de León, coneguda pel seu anticatalanisme quan era portaveu del govern valencià.
Les càrregues contra menors, l’actitud extremadament violenta dels agents contra tot el que es movia al carrer Xàtiva, en ple centre de la ciutat, les detencions indiscriminades i la falta de les més mínimes formes morals i democràtiques en la manera com han explicat els fets a l’opinió pública (com si no sabessin que la televisió ho veu tot), fan d’aquests dos individus candidats al títol honorífic de fatxes de l’any; de moment.

Dit a El Món a RAC 1 el 21 de Febrer de 2012