17/11/11

El conill i la pastanaga

D’acord que els metges han fet vaga abans d’esperar-se als resultats de la negociació amb el Departament, però és que ahir el conseller de Salut ja va anunciar més retallades per a l’any vinent. Si tenim present que els metges protesten per les retallades d’enguany, jo diria que la justificació sindical de la vaga està clara. I, a més, és un dret.
El que no entenc és perquè tants escarafalls mediàtics. No n’hi van haver tants quan els treballadors de TV3 es negaven a que els retallessin el sou, com a tot treballador públic. És més necessària la tele que la sanitat? O és que quan fan vaga els metges de cop i volta a tothom li fa mal algun orgue vital?
Les retallades no afectaran l’assistència ni el servei als ciutadans, diu el conseller; jo no me’l crec. És impossible que tanta estisorada no es noti en l’atenció a l’usuari. Una cosa és la racionalització de serveis i l’altra és l’escapçada. I la forma com s’ha aplicat la tisora deixa el sistema públic de sanitat en una situació de precarietat tal que, fins i tot recuperant el pressupost del 2010, faria falta temps per tornar a la normalitat.
I, mentrestant, els malalts passen.

Dit el 17 de Novembre de 2011 a El Món a RAC 1