18/1/08

CAMPANYES I REVOLTES

Encara que tothom sap que la cultura no dona vots, i així ens va, la pre campanya electoral no oblida cap racó de la geografia pública, no fos cas que es perdés un llençol en alguna bugada. La llibreria Laie de Barcelona i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) està enllestint uns debats sobre política cultural amb cadascun dels representants dels partits parlamentaris perquè expliquin el que pensen fer en aquesta matèria la pròxima legislatura i els interessats preguntin, cosa saborosa. Lloable iniciativa que, segons veig al web de l’AADPC, coincideix amb un concurs de monòlegs a Badalona. Ep, casualitat.
Més de campanya. El pla de foment de la lectura que el Departament de Cultura havia d’engegar a finals d’aquest gener queda aturat en sec per la campanya electoral. Encara no està enllestit i, a més, es veu que en plena brega electoral és il•legal promoure la lectura entre els ciutadans. Per què no ho és pagar impostos, posem per cas? Així en Sebastià Alzamora, encarregat de guiar-lo, tindrà temps per fer arribar la revista Cultura que dirigeix a tots els hipotèticament interessats que potser tenim alguna cosa a llegir-hi; el que és aquest sotafirmant no l’ha vist ni en pdf.
I per als fills de les postideologies desencantats de la política tradicional també hi ha noticia, Anagrama reeditarà en breu un clàssic del pensament situacionista, un ideari genuïnament europeu que recupera adeptes entre els cadells de la petita burgesia urbana, ‘Tratado de saber vvir para uso de las jóvenes generaciones’, de Raoul Waneigem, un clàssic en el catàleg d’Herralde torna a les llibreries just quan a imaginació te menys poder al carrer. Salut.

Publicat el suplement Tendències de El Mundo de Catalunya