27/9/10

El vodevil espanyol

A qui li importa saber quants diners van recaptar il•legalment Juan Antonio Roca i els altres 94 encausats en l’operació Malaia? Quanta opinió pública, i publicada, està realment preocupada pel grau de corrupció que hi ha a molts municipis turístics del litoral andalús, murcià i valencià?
El que realment importa a la majoria dels 300 periodistes desplaçats al judici, alguns d’ells simples intrusos, es veure la cara de prunes agres d’en Julian Muñoz i la Marisol Yagüe. I no en parlem del dia que s’arribi a jutjar la Pantoja, inculpada en una de les derives del cas: allò serà Troia.
El que realment importa a als empresaris de la majoria dels 300 hipotètics periodistes desplaçats al sarau és el share que en trauran quan emetin les imatges, i els respectius comentaris i ximpleries, als programes especialitzats en escorxar vius els personatges d’aquesta trama vodevilesca tan espanyola.
I no en faig una qüestió identitària: els catalans som màxims consumidors d’aquesta porqueria mediàtica disfressada de sociologia de cigaló. Prou que ho saben els seriosos periodistes locals que apareixen a la més important estrena cinematogràfica de l’any, La princesa del pueblo. I no digueu que no la vareu veure.

Dit a El Món a RAC 1 el 28 de Setembre de 2010