26/9/08

LA XINA I LA CRISI

Ara Llibres acaba de treure el seu primer títol al mercat xinès. Es tracta de ‘Els secrets de la felicitat’, el best seller de Sebastià Serrano. Si en sabeu val la pena comprar-lo en mandarí, perquè el preu és 1’3 euros al canvi. Ara llibres, que te una oficina a Guangzhou, traduirà aviat ‘La maternitat d’Elna’, d'Assumpta Montellà i ‘Jet lag’, de Francesc Miralles. Entre anada i vinguda de la Xina, Ernest Folch te temps per fer de tertulià al programa de TV3 El Club, que dirigeix Albert Om, autor també d’Ara llibres, i d’on també va ser-ne col•laborador Sebastià Serrano. Al programa de dilluns Folch va elogiar Jaume Roures per haver fet una campanya de promoció tan barata, referint-se al ressò mediàtic que ha tingut Vicky Cristina Barcelona. No es pot dir que no parli amb coneixement de causa. I tot i que Ara llibres no està gens en crisi, per si de cas els seus lectors ho estan, publica ‘Receptes per arribar a final de més’ d’Enriqueta Mercader, dinar de Ruscalleda a preu de Los de Zamora (lloc a descobrir).
Si us han deslocalitzat la feina a Guangzhou, per exemple, i no teniu amics, feina, amor o gos que us bordi, llegiu ‘100 propostes per a l’èxit personal’, de Josep Marc Laporta i editat per Cossetània. I si no plagieu, que alguna cosa s’aprèn i potser guanyareu uns diners. Bromera edita ‘Plagis’, d’Urbà Lozano, premi Ciutat de València, una novel•la amb fragments d’Italo Calvino, de Santiago Rusiñol, de Jaume Cabré, de Quim Monzó, de Martí Domínguez o de Jaume Fuster; amb contes, guions, thriller o literatura psicològica. Amb aquesta escudella, impostant els gèneres, i barrejant tècniques narratives, Lozano fa una novel•la absolutament original.

8 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

com està el pati ! El dels nostres autoreferencials autobombadors autopropulsats per la ruta que porta d'un imperi a l'altre, i tiro perquè em toca...i així fins la quadratura del cercle semiòtic -o autosemiòtic per dir-ho en els termes que marca el cannon sebastianoserrànic (semiòleg de les tietes i els tiets, h9ome nacional de Catalunya, habitual a totes les Catalunyes de pantalla i antena de cada dia)... i ara, per completar el TOT, que visqui el Roures, el molt audaç empresari escabellat i impulsor de nous formats pseudoalternatius, des del papanatisme "puig-antich-ista" fins arribar al woodyallenisme sobrevingut, passant per un passat trotskistitzant i un futur sideralment més mercantil del que ja és ara.

País patumer, el nostre, a banda i banda del màtrix. A banda i banda del colossal deliri que ens reinventa a cop de titular, estirabot i autoreferència -tevetresiana i polonesament graciosa-.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

serendipity total! Acabes d'escriure un text al meu blog sobre el Rock'n'Roll del Rigola, justament quan jo he obert l'ordinador. Collons, no fem migdiada?

Rafael Vallbona ha dit...

Dino aviat jo, just em llevaba de la migdiada i llegeixo el primer dels teus comentaris, eb faig jo un i tu un altre.
I ara aquest mentre llegia a la pàgina de ciclisme de El Mundo que ASO i UCI han fet les paus, tal i com m'havien explicat fa unes
setmanes fonts molt ben informades.
Surts en bici demà?

Anònim ha dit...

bUSCANDO ALGUN COMENTARIO SBRE EL LIBRO 100 PROPUESTES PER A L'ESXIT PERSONAL, HE ENCONTRADO SU REFERENCIA, UN POCO A VUELO PLUMA. aL FINAL ME ATREVÍ A COMPRARLO Y LA IMPRESIÓN DESPUÉS DE OJEARLO ES GRATA. aNTE UNA SOCIEDAD ALGO DESORIENTADA EN VALORES, EL AUTOR PRESENTA UNAS PROPUESTAS INTERESANTES, SIN MUCHOS MORALISMOS Y CON INVITACIÓN A PENSAR Y REFLEXIONAR, SIN PEDIR NAA A CAMBIO. eL PLANTEAMIENTO ME PARECE MÍIMAMENTE ATREVIDO Y FUERA DE LO COMÚN.

Rafael Vallbona ha dit...

Luis Jaime,
celebro que un d'aquests modestos articles que després penjo al blog li hagi estat útil. Aquest és el sentit final de la xarxa: intercanvi solidari i responsable d'idees, pedagogia mútua. Tots som slumnes, tots som mestres.
Internet democràtic i popular és possible.
El convido a ser lector d'auesta pàgina.

Anònim ha dit...

Sigo su página para familiarizarme con el catalán, que domino aún poco, y conocer opiniones culturales. Aparte, el mundo de los libros me apasiona. Molt d'èxit amb el web.. Luis Jaime.

Rafael Vallbona ha dit...

Benvolgut Luis Jaime,
en primer lloc gràcies per participar i llegir aquesta pàgina, et convido a que ho segueixis fent, però sobretot encoratjar-te en la teva passió llibresca i animar-te; tu catalán progresa muy adecuadamente.
Salud

Anònim ha dit...

Sr. Ballbona. He tornat a llegir el seu blog i sí, crec que milloro el català. Me semblen molt bonas les seves aportacions i de tan en tan vaig llegint per aprendra el idioma. Del llibre 100 propostes per l'éxit personal, he tret molt bona impresió i ideas. Bo de vertiat. Ara Estic llegint Gomorra en castellà i no lhe trobat en català. PEls nouvinguts i que volem aprendre el idioma ens fa falta tots llibres en català. Aniria molt be. Salutacions.