26/4/09

VIRUS GLOBALS

Amb la globalització el concepte de pandèmia, malaltia epidèmica estesa a molts països, està perdent sentit, perquè avui en dia qualsevol malaltia que aparegui en una punta de món arribarà a l’altre en pocs dies. Així són les coses. Però tampoc no ens alarmem més del compte, la informació entre les autoritats sanitàries d’arreu també és global i corre per tot el món.
Vull dir que, si es confirmen els tres casos que analitzen al Clínic haurem d’estar una mica més atents que d’habitud a qualsevol afecció de les vies respiratòries, tampoc no cal que ens agombolem des de primera hora als serveis d’urgències, ni deixem de besar els amics i parents que tornen de viatge, encara que sigui de París, ni, sobretot, deixem de menjar carn de porc, perquè la grip porcina no es contagia pel pernil dolç.
La globalització escampa les malalties i atia la col•laboració entre institucions i professionals de la salut, però també fa que els falsos temors s’escampin. No fem córrer la brama sense motiu.

Dit a El Món a RAC 1 el 27.04.09

2 comentaris:

Sílvia Tarragó ha dit...

Sembla que ens volguin tenir atemorits.... ara ja no és la crisi, ni la sequera i després de la grip porcina què serà?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

és la connexió global entre industria farmaceutica o alimentaria.
amb la sida passa el mateix a l'africa. el capitalisme és així i la resposta no és ni obama ni mandangues, és la revolució organitzada i combatent.

gat per llebre, és el que és i el que ens venen.