27/11/08

IOLANDA I LES FORMIGUES

La Iolanda Batallé, ara editora d’infantil a Random House, és d’aquelles persones que sempre transmeten energies positives, una tipologia que no abunda en un món com el del llibre, abocat sempre a un fals sentiment de frustració o el desànim encomanadís. Quan la vaig conèixer escrivia sobre dansa a El Observador, després de perdre-li la pista la vaig retrobar un diumenge al refugi de Malniu collint xicoira, i poc després vam coincidir ja a Random, jo com a autor i ella com a soferta i animosa encarregada de difondre els llibres de la casa a la premsa. Amb aquest currículum no em digueu que és un mèrit mantenir un esperit inquiet, engrescador i carregat de passió per la vida i les arts com el de la Io, pels amics.
Ara, en una nova volta maria al seu neguit vital, la Batallé és a punt de publicar la seva primera novel•la. Es diu ‘La memòria de les formigues’ i arribarà al mercat de la ma d’Ara llibres, que ha apostat fort per aquesta nova veu que també ha despertat l’interès d’altres segells com Columna. Els que l’han llegida diuen que és a mig camí entre ‘Nocilla dream’ i ‘L’elegància de l’eriçó’, i que serà un fenomen perquè te els ingredients que sovint li falten a la narrativa catalana: passió, innovació, joventut...
La Iolanda debuta com a novel•lista de la ma de la Sandra Bruna, l’agent que està descobrint més talents d’èxit. Atents aviat a dos dels seus darrers fitxatges, Anna Crussafont, una jove de 70 anys, que publica ‘Isola bella’ i Coia Valls, ‘La princesa de Jade’, totes dues a Columna, segell editorial que també està buscant noves veus que alterin el letàrgic panorama narratiu català amb una mica de diversitat i un munt d’agosarament. Que ja toca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per fer esment de la meva novel·la. Encara no està publicada, però has aconseguit vestir-la de realitat!

Coia Valls.

Per cert, records d'en Xulio.