28/9/07

REPENSAR LA LLIBRERIA

Amb l’aprovació unànime per part de l’assemblea de socis d’Abacus de la fórmula de punts per fer encaixar el retorn cooperatiu amb la llei del llibre, a Cultura donen per tancat el conflicte que havia plantejat el Gremi de Llibreters. Els juristes dels Departaments de Treball, Cultura, Empresa i Economia han considerat legal la solució i el Gremi de Llibreters no s’hi ha oposat d’entrada, tot i que ha anunciat que demanarà també un informe als seus assessors jurídics. És un pas. Pel camí han quedat acusacions de favoritisme i fins i tot insults contra el segon de Cultura, Eduard Voltas, que l’al·ludit assegura que no l’han afectat i que oblida, però que no alteraran un pèl el que pensa sobre la distribució de llibres a Catalunya.
Ja no hi ha ‘cas Abacus’, per entendre’ns, però continua havent-hi molts problemes a les llibreries. L’informe que es va encarregar a en Serra Ramoneda ho diu clar: arreu d’Europa estan tancant llibreries, no només a Catalunya. Es pot evitar aquesta tendència al nostre país? Si el problema real del petit llibreter és la gran superfície, cap a on ha d’anar la llibreria per sobreviure? Quina ha de ser l’oferta diferenciada del llibreter perquè el client l’esculli a ell i no a la gran superfície? Amb la calma recuperada, a Cultura volen seure amb el Gremi i començar a treballar en aquest sentit.
Però no tot són penes per sort, l’Oblit Baseiria, responsable de la llibreria infantil Casa Anita, està coordinant un viatge de llibreters a la fira d’àlbum infantil il·lustrat que es fa el novembre a prop de París amb la intenció doble de visitar la mostra i anar a veure llibreries per prendre exemple. Una bona manera d’afrontar la crisi.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya

1 comentari:

  1. Un comentari deixat anar com qui no vol la cosa obre més portes. Gràcies, val per un cafè.

    ResponElimina